BursaTransport

Statistici BursaTransport

38.287 marfuri disponibile
1.941 camioane disponibile
51.691 marfuri in ultimele 24h
1.632 camioane in ultimele 24h
16 utilizatori online
21.710 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

29-01-2018

ISCTR va verifica transportatorii rutieri şi va include defecţiunile găsite într-o bază de date

ISCTR va verifica transportatorii rutieri şi va include defecţiunile găsite într-o bază de date, urmând să atribuie un grad de risc pentru fiecare transportator rutier şi pentru fiecare vehicul folosit la transportul mărfurilor sau persoanelor.  

 

Transportatorii rutieri nu vor mai putea folosi vehicule degradate, care prezintă defecţiuni tehnice şi care pot pune în pericol siguranţa în trafic. 

 

Ordinul 601/2017, care modifică Ordinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii 995/2011 a fost publicat deja în Monitorul Oficial şi urmează să se aplice din 20 mai 2018. Potrivit acestuia, transportatorii rutieri vor fi controlaţi, în funcţie de riscul prezentat de vehiculele pe care le folosesc urmând să se întocmească o bază de date. 

 

Ulterior, transportatorii încadraţi la risc pot fi verificaţi mai des şi mai riguros.  Concret, potrivit ordinului, toate vehiculele controlate în trafic, din punct de vedere tehnic, de către reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) vor fi incluse într-o bază de date, în vederea atribuirii unui grad de risc pentru fiecare transportator rutier şi pentru fiecare vehicul folosit la transportul mărfurilor sau persoanelor.  Baza de date va conţine informaţii despre numărul şi gravitatea deficienţelor constatate la vehiculele verificate de inspectorii ISCTR, dar şi informaţii furnizate de celelalte state membre ale Uniunii Europene. 

În baza regulilor de clasificare în gradul de risc, firmele se vor încadra în trei categorii: cele cu risc scăzut, cele cu risc mediu şi cele cu risc ridicat. Astfel, firmele şi vehiculele cărora li s-a atribuit un grad de risc ridicat vor fi vizate mai des de controale, acestea urmând să fie, în acelaşi timp, mult mai riguroase.   

 

În prezent, defecţiunile găsite la controalele în trafic sunt încadrate în trei mari categorii, în funcţie de care vehiculelor li se permite sau nu să circule în continuare pe drumurile publice. Defecţiunile tehnice minore sunt cele ce n-au un efect semnificativ asupra siguranţei rutiere şi protecţiei mediului. În aceste cazuri, nu este necesară reexaminarea unui vehiculul, dar defecţiunile trebuie rezolvate într-un timp cât mai scurt. Defecţiunile tehnice majore sunt cele ce au un efect semnificativ asupra siguranţei rutiere şi asupra protecţiei mediului. Folosirea vehiculului este permisă în asemenea situaţii doar în funcţie de prevederile legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. În fine, dacă e vorba de defecţiuni tehnice periculoase, ce constituie un risc imediat privind siguranţa rutieră, vehiculele nu mai pot fi folosite pe drumurile publice.

 

 

Florin Marius Ciuca, avocat BursaTransportAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.