La sugestia utilizatorilor: filtrarea doar a marfurilor cu pret afisat

10-Mar-2021

 

La cautare marfuri, pe langa criteriile existente de filtrare, aveti la dispozitie acum si selectarea doar a marfurilor care contin pret (buget disponibil manifestat in publicarea marfii, adica a cererii de transport).

 

Cu aceasta ocazie va reamintim ca este contra naturii ca expeditorul postator al marfii sa anunte EL INSUSI “banii avuti la dispozitie” pentru transportul cautat. Ne inclinam in fata obiceiului din pacate impamantenit, dar nimic nu ne opreste sa “il aratam cu degetul” ca fiind ciudat.

 

Marfa publicata constituie o cerere de transport; consultarea marfii o face transportatorul care, daca este interesat, face oferta de transport. Cel ce face oferta spune pretul serviciului, nu cel ce cere serviciul. Asa insa, lumea este intoarsa cu fundul in sus. Cind intram intr-un magazin si cerem un articol, ni se spune pretul acelui articol; nu intram sa cerem un anumit articol mentionand si pretul pe care suntem dispusi sa il platim.

 

Exista motive probabile ale acestei stari de lucruri nenaturale. As aminti rigoarea cu care clientul firmei de expeditie incearca sa isi tina jos pretul serviciilor de transport solicitate expeditorului intermediar. Iar acest expeditor intermediar face din bugetul avut la dispozitie (pretul platit de clientul sau minus comisionul sau) o conditie de neocolit in acceptarea ofertei de transport. Lucrurile nu stau fix asa si toti stim ca pe o aceiasi ruta cu aceiasi kilometri, pretul curent de transport poate varia sezonier sau accidental in functie de cerere si oferta. Un alt posibil motiv al obiceiului de a intreba “citi bani aveti pentru cursa” atunci cind transportatorul se pregateste sa oferteze, este ca acesta este in slaba cunostiinta despre pretul curent al pietii din acel moment, sau pur si simplu, este tehnica negocierii prin care se prezuma ca cel ce rosteste primul pretul tranzactiei este cel ce se va afla in pierdere. Ca si instalatorul de serviciu, cind il intrebi inainte de lucrare cat costa, el raspunde “lasati ca ne intelegem noi”, intelegere pe dracu, ca nu va pleca fara sa obtina pretul pe care il spune doar dupa ce termina lucrarea.

 

***

 

Aceasta facilitate precum si cele in general implementate in ultimul timp precum si viitoarele ce vor fi implementate, este disponibila doar pe noua versiune a BurseiTransport.

 

 

Aceasta NOUA versiune a fost adoptata pentru ca BursaTransport sa poata fi accesata de pe orice dispozitiv, inclusiv smartphone-uri fara descarcarea nici unei aplicatii din AppStore sau PlayStore. Direct din browserul cu care lucrati si pe desktop/laptop, insa cu o rezolutie si asezare in pagina rezonabile, nu cum se vede pe un telefon varianta veche a BurseiTransport.

 

Administratia BursaTransport