Licente de transport si intermediere

Informari |  04-Nov-2008

Am introdus in fisa contului rubrici pentru licentele de transport si de intermediere (expeditie).

 

Facem urmatoarele solicitari importante:

 

1. Actualizati-va (verificati, modificati sau completati) in fisa contului (pagina “Administrare cont”):

 

- activitate principala in raport cu BursaTransport: caraus, companie de expeditie, client transport (adica comerciant), altceva (adica cum sintem noi, Administratia)

- licenta de transport

- licenta de executie

 

2. Verificati in momentul tranzactiei de transport daca partenerul dvs. are licenta sau nu

 

Nu toti membrii BursaTransport pot face dovada unei licente de transport sau de expeditie, de exemplu: comerciantii, transportatorii in interes public cu masini cu MTMA<=3,5to, companiile nerezidente in Romania; toate aceste categorii nu pot prezenta licente emise de Autoritatea Rutiera Romana.

 

Insa cei care detin licente de transport sau de expeditie si le manifesta ca atare in fisa contului fac dovada formalizarii in raport cu prevederile legale in vigoare, ceea ce reprezinta un punct favorabil in profilul companiei respective.

 

Este foarte important de retinut ca nici licenta de transport nici licenta de expeditie, in caietele respective de sarcini, nu prevad nici obligatii nici sanctiuni pentru titulari in cazul intirzierilor de plata. Licenta este un document care odata obtinut, dovedeste ca Autoritatea Rutiera Romana a constatat si certificat indeplinirea conditiilor de capacitate financiara, onorabilitate si competenta profesionala de catre titularul licentei.

 

Cine are licenta inseamna ca a indeplinit conditiile caietului de sarcini, s-a obosit si a cheltuit sa o obtina. Cine nu o are, fie face parte din categoria celor carora nu le trebuieste licenta, fie pur si simplu ignora aceasta obligatie legala.

 

Listele posesorilor de licente de transport sau de activitati conexe – intermediere se pot consulta pe site-ul Autoritatii Rutiere Romane, www.arr.ro

 

Declararea numerelor de licenta se face pe proprie raspundere.

 

 

Administratia BursaTransport

Licente de transport si intermediere
Formular asistenta