BursaTransport

Statistici BursaTransport

21.300 marfuri disponibile
2.703 camioane disponibile
11.388 marfuri in ultimele 24h
923 camioane in ultimele 24h
188 utilizatori online
21.590 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

14-11-2013

Mesaj CNR catre bursele de transport si firmele de logistica

Stimati Colegi,

 

In codul sectoarelor de activitate aferente legii dialogului social, transporturile precum si serviciile conexe respectiv logistica, casele de expeditie, etc. sunt in aceeasi mare familie intitulata: „transporturi terestre si servicii conexe”.

 

De fiecare data, in ultimii ani, la protestele organizate si desfasurate de transportatori sau doar organizate de catre acestia, bursele de transport si logisticienii si-au continuat activitatea fiind chiar nemultumite de faptul ca apar intarzieri pe lantul de distributie sau pentru ca am cerut suspendarea activitatii pe intreaga perioada a desfasurarii evenimentelor.

 

Cel mai simplu protest ce poate avea loc in transporturile romanesti implica cu adevarat o suferinta mare pe termen scurt, din cauza pierderii unor sume importante de bani aferente comenzilor, insa sa nu ne pacalim...marfurile acelea oricum tot in Romania trebuie sa ajunga si evident ca toate comenzile oricum se vor activa dupa ce evenimentele inceteaza.

 

Avand in vedere mobilizarea din ultimele zile la nivelul transportatorilor, sunt absolut CONVINS ca putem IMPREUNA sa intram in ISTORIA TRANSPORTURILOR ROMANESTI pentru prima data in ultimii 23 de ani, daca suntem altruisti si inlocuim gandirea pe termen scurt cu gandirea pe termen lung.

 

V-ati intrebat vreodata ce se poate intampla pe termen lung, daca firmele autohtone de transport ar fi inlocuite in mare parte cu transportatori straini?

 

Sau ce poate sa insemne pentru TOTI cei ce apartin familiei de mai sus, daca din cauza unei diferente de cost operational de numai 50 de euro, transportatorii autohtoni ar pierde comenzi pe banda rulanta in avantajul celorlalti competitori?

 

Stim si suntem convinsi atat eu  cat si dumneavoastra  ca in maxim 24 de ore de la oprirea totala a activitatii in sectorul „transporturi terestre si servicii conexe” , economia romaneasca, toate domeniile de activitate inclusiv sociale, paralizeaza. Ce se intampla intr-o astfel de situatie? GUVERNUL CEDEAZA si accepta dialogul constructiv pentru ca nu are alternativa. NU poti obliga o entitate privata sa realizeze servicii .

 

STOP ACTIVITATE la nivel national in randul transportatorilor, logisticienilor si caselor de expeditie inseamna un nou inceput pentru  intreg sectorul de activitate, reprezentand inainte de toate, un factor determinant pentru CONSTIENTIZAREA factorilor responsabili si institutiilor statului cu privire la importanta noastra.

ESECUL unei astfel de manifestari insa va accelera ritmul dezvoltarii problemelor breslei in ansamblu.

 

Va rog sa faceti doar un exercitiu simplu de imaginatie si sa va inchipuiti ca intram toti in concediu 48 de ore. 48 de ore in care ne iubim familia, ne gandim la prieteni ne intalnim la o bere , citim o carte si nu ne pasa de comenzi, transport, etc.

 

CE SE INTAMPLA CU TARA ASTA IN 48 de ore in care noi toti ne ocupam cu altceva? PARALIZEAZA. Nu sunt meschin, nici inconstient si imi iubesc tara si oamenii ei cu bune cu rele insa este nevoie de aceste ore de pauza, pentru ca ele ne ofera siguranta unor alte mii de ore de munca generatoare de satisfactii.

 

M-am saturat sa vad cum va grabiti sa va platiti darile catre stat, licentele si autorizatiile catre hotii din ministere, iar in schimb nu primiti nimic in afara controalelor si amenzilor, legislatiei abuzive, haotice si TOTI, TOTI ne „descurcam” romaneste, dupa care ne bucuram ca am rezistat si capra vecinului a murit ramanand mai multa iarba pentru a noastra.

 

Oamenii din tara asta au uitat sa se iubeasca, sa fie toleranti, sa comunice si sa fie prieteni, sa se respecte si sa muceasca cu bucuria faptului implinit. Breasla asta mare arata ca un aprozar cu legume scofalcite mai mari sau mai mici, insa suferind de in proportie de 100 %.

 

NU VREAU SA FIM IN CONTINUARE CONSIDERATI LEGUME DE CATRE NISTE SEMIANALFABETI, CE NU AU ALT SCOP IN VIATA DECAT SA NE CONSIDERE O TURMA DE COTIZANTI PENTRU PROPRIA LOR INAVUTIRE.

 

Credeti ca le pasa daca aveti ce pune pe masa seara? NU. Nu conteaza ca intrati in faliment sau insolventa. IMPORTANT ESTE SA COTIZATI CONSTANT CAT SUNTETI IN VIATA !

Controlul banilor este la ei.

 

Hai sa le aratam ca nu suntem oi sau legume si ca suntem uniti ca oameni ce aplica inainte de toate gandirea pe termen lung.

 

NU BLOCAM DRUMURILE – CU MINIM EFORT BLOCAM INTREAGA ECONOMIE pe termen scurt, DEBLOCAND-O insa pe TERMEN LUNG.

 

Ce este de facut?

 

  1.      1. Incepand cu data de 25 Noiembrie toate bursele de transport anunta „probleme tehnice” ,
  2.      2. Logisticienii si expeditorii anunta oprirea activitatii ca urmare a opririi transporturilor,
  3.    3. Transportatoriii anunta si ei oprirea activitatii si intra intr-un concediu binemeritat alaturi de soferi, iar vehiculele comerciale „surprinse de moment” in trafic, intra in parcari si cand locurile de parcare se termina, trag pe dreapta ,
  4.     4. Toti cei ce se inscriu pana atunci pentru protest, in fiecare judet se aduna, comunica cu presa si transmit semnale unitare,
  5.     5. Asociatiile transmit ca si in primavara catre patronatele din afara Romaniei si catre ambasade si consulate prin MAE informare cu privire la imposibilitatea tranzitarii tarii noastre de catre transportatorii straini in perioada protestului,
  6.     6. Nu acceptam promisiuni ci doar lucruri concrete fara protocoale si minute semnate cu MT. Ori rezolva solicitarile ori isi asuma consecintele – rafturi goale de sarbatori si o nemultumire de ansamblu in tot mediul de afaceri autohton, productie, comert si servicii.

 

Suntem cel mai puternic sector economic din Romania ! Putem demonstra asta doar prin unitate!

 

Aveti suficient timp sa cugetati. Pana in luna decembrie mai este suficient timp ... sau nu ...

 

Cu sinceritate,

Augustin Hagiu

Presedinte

Confederatia Nationala RutieraAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.