Modificare regulament BursaTransport

Informari |  07-Oct-2014

 

In conformitate cu regulamentul BurseiTransport, va informam ca peste 15 zile vor intra in vigoare modificari ale regulamentului. Continutul complet al regulamentului modificat este accesibil aici.

 

Natura incidentelor/intarzierilor de plata acceptate la declarare

 

Principala modificare adusa este ca incidentele/intarzierile de plata vor fi reduse strict la creante (facturi) intarziate peste scadenta, reprezentand contravaloarea serviciilor de transport rutier. Vor fi refuzate de la analizarea documentatiei si implicit de la publicare creantele reprezentand : daune marfa, penalitati contractuale, orice alte servicii si produse de alta natura in afara transportului rutier de marfa.

 

Natura fara echivoc a incidentelor/intarzierilor de plata acceptate la declarare

 

De asemenea vor fi refuzate de la publicare incidentele/intarzierile de plata pentru a caror documentare ni se trimit CMR-uri sau alte documente contractuale justificative ce contin rezerve exprimate anterior scadentei creantei de catre partile semnatare si care produc pe baze contractuale sau legale speze financiare oricareia dintre cele 2 parti semnatare ale contractului de transport.

 

Sustinerea declaratiilor cu documente

 

In general, utilizatorii BursaTransport sunt informati ca orice sustinere va fi luata in consideratie strict pe baza documentelor doveditoare.

Aceasta modificare a devenit necesara prin inmultirea situatiilor in care in afara verificarii documentatiei incidentelor in sensul ca trebuie sa concorde si sa sustina declaratia incidentului, Administratia BursaTransport este pusa in situatia sa analizeze si sa decida.

BursaTransport nu doreste si nu poate avea calitatea de arbitru intre partile implicate. Pentru aceasta partile se vor adresa instantelor judecatoresti abilitate.

BursaTransport, prin paginile de incidente de plata/transport are ca singur scop cresterea sigurantei tranzactiilor ce se incheie intre parti prin anunturile publicate in site.

 

Injurii adresate cu ajutorul mesageriei BursaTransport

 

Doua alte chestiuni consideram ca sunt demne de a fi semnalate, si sunt implementate din cauza inmultirii situatiilor neconforme: utilizarea mesageriei BursaTransport pentru a trimite mesaje cu continut injurios altor utilizatori va fi penalizata la fel ca si utilizarea limbajului injurios in lista de discutii.

 

Imprumutarea contului catre tertzi

 

De asemenea, publicarea unor date de contact (numar de telefon) altele decat ale utilizatorilor companiei, in descrierea marfurilor sau a camioanelor, va fi asociata cu tentativa de imprumutare a contului unei tertze persoane, lucru déjà prevazut si amendat de actualul regulament.

 

 

Administratia BursaTransport

Modificare regulament BursaTransport
Formular asistenta