Modificarea regulamentului BursaTransport

Informari |  29-Dec-2008

Puteti consulta noul regulament aici. Modificarile aduse au devenit necesare pentru ca modul in care este utilizata in ultimul timp lista incidentelor de plata face din ce in ce mai dificila aplicarea vechiului regulament. In mod esential, modificarile sint urmatoarele:

  • incidentele de plata se pot raporta a doua zi dupa implinirea scadentei
  • raportarea se face Administratiei BursaTransport
  • incidentele se documenteaza cu contract, CMR fara rezerve, factura/facturi
  • Administratia BursaTransport contacteaza autorul incidentului, il instiinteaza de iminenta publicarii incidentului si-i ofera posibilitatea stingerii amiabile (achitarii) in decurs de o saptamina fara a mai lista incidentul
  • in lipsa rezolvarii amiabile, dupa o saptamina, incidentul este publicat

Documentarea este necesara atit din partea declarantului cit si din partea autorului incidentului, daca acesta considera ca are rezerve intemeiate in a achita suma reclamata.

 

Administratia BursaTransport analizeaza documentarile strict din punct de vedere al publicarii incidentelor in lista incidentelor de plata din BursaTransport. Daca Administratia considera ca nu este un incident clar ci documentarea partilor este fiecare in parte sutenabila, se abtine de la publicarea incidentului. Incidentele de plata rezolvate dupa publicare intr-un interval mai mic de o luna de la publicare vor disparea automat din lista.

 

O alta modicare importanta este sistemul de suspendari. Conturile nu se mai suspenda la un numar fix de incidente, si in plus, pentru marcarea contului cu este necesara cumularea incidentelor de la 3 declaranti distincti – pentru a evita avalansa de reclamatii de la acelasi declarant la adresa aceluiasi autor. Pe de alta parte, la emiterea cec-ului sau biletului la ordin fara acoperire, contul este definitiv suspendat.

 

Schimbarea sistemului de acces la lista incidentelor de plata prin verificarea fiecarui incident in parte si tentativa de stingere amiabila in timp de o saptamana, a devenit din pacate necesara datorita avalansei de intarzieri de plata raportate, datorata cererilor manifestate de a amenda aceste intazieri cu sanctiunile pe care noi le prevazusem de fapt pentru incidente, nu intarzieri. Spunem “din pacate”, pentru ca implicarea noastra, a Administratiei BursaTransport in raportarea fiecarui incident va constitui un volum urias de munca.

 

Dan Cotenescu – Administratia BursaTransport

Modificarea regulamentului BursaTransport
Formular asistenta