Modificari in Regulamentul de utilizare al BurseiTransport

Informari |  17-Nov-2021

 

In ultimele luni s-au petrecut trei tipuri de actiuni ale utilizatorilor cu impact negativ:

 

  1. Abuzul consistent de publicare marfa, pina acolo unde un singur utilizator planner/dispecer ar avea, chipurile, zeci si chiar sute de cereri de transport de rezolvat in aceiasi zi. Norma minima rezonabila de timp necesara pentru procesarea unei cereri de transport de catre un utilizator uman este considerata de catre BursaTransport ca fiind de 15’, ceea ce conduce la o capacitate maxima rezonabila de procesare a 30-35 de comenzi pe zi de lucru de catre un utilizator.
  2. Abuzul consistent de urcare in capul listei de marfuri disponibile a propriilor anunturi prin modificarea sistematica a acestora in mod nesemnificativ.
  3. Abuzul de consultare a listei membrilor intr-un mod cu totul nejustificat de activitatea de transport, cu probabil alte scopuri decat identificarea partenerilor de transport.

 

In fata acestor aspecte, echipa BursaTransport a implementat mecanisme de protejare a consultantilor marfurilor si a datelor publicate in profilul companiei cu strict rostul de a oferi transparenta viitorilor parteneri de transport. Mecanismele sunt acoperite de masuri administrative la dispozitia administratiei.

 

Atragem atentia asupra urmatoarelor modificari in regulament, ca idei principale si paragraf unde sunt mentionate:

 

  • Fara a se implica in intelegerea partilor (contractul/comanda de transport), BursaTransport dezavueaza clauzele considerate abuzive in raport cu bunele practici profesionale, folosite in tranzactii stabilite cu ajutorul BurseiTransport. Referire clara la clauza intalnita prin care subcontractantului I se interzice temporar declararea intarzierii de plata in aplicatie. Drept care BursaTransport isi rezerva dreptul de a nu accepta reinnoirea cererii de acces din partea acestor societati. Art.B.7.
  • Dezavuarea suprapostarilor de marfa (SPAM) executate prin 2 metode: publicarea consistenta de marfuri asemanatoare cu altele deja publicate (diferente minore in ruta, atribute marfa, echipamente necesare), sau modificarea sistematica dar nesemnificativa a marfurilor active (deja publicate) cu scopul de a le aseza din nou in capul listei de marfuri disponibile, in atentia maxima a consultantilor. Sunt definite actiuni si masuri administrative ce pot duce pina la retragerea calitatii de membru. Art.C.6, E.3, E.5. si E.7
  • Clarificarea faptului ca paginile BurseiTransport, in special profilele de companie, sunt menite sa ofere posibililor parteneri transparenta si consultarea lor serveste strict la rezolvarea propriilor necesitati de transport rutier de marfa. BursaTranport dezavueaza consultarea acestor informatii in alte scopuri sau in exces. Masuri administrative la dispozitie. Art.D.1, D.3, E.3
  • Clarificari in scopul sustinerii masurilor administrative curente. De exemplu, ca postatorii de marfa fara licenta de activitati conexe pot fi exclusi de la publicare marfa pina la obtinerea licentei. Licenta de activitati conexe, din pacate, nu include nici o obligatie de achitare a serviciilor de transport catre subcontractanti, dar inexistenta ei frizeaza anormalul in cazul firmelor postatoare de marfa.

 

***

 

Va invitam sa ne trimiteti comentarii si puncte de vedere la office@bursatransport.com despre chestiunile asupra carora v-am informat.

 

Adm.BursaTransport

Modificari in Regulamentul de utilizare al BurseiTransport
Formular asistenta