Modificari legislative

General |  23-Apr-2010

- Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2010 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane -

 

 

 

Ordonanta de urgenta nr.  34 din data de 12 aprilie 2010 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 234 din data de 13 aprilie 2010.

 

Noul act normativ cuprinde "unele" masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane. Astfel:

 

-se modifica si se completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, referitor la pregatirea persoanei in vederea obtinerii carnetului de conducere sau a unei noi categorii ori subcategorii a acestuia, referitor la dobandirea calitatii de instructor auto.

 

-se modifica si se completeaza Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, cea mai importanta modificare fiind cea care priveste suspendarea dreptul de utilizare a autoturismului prin retinerea de catre ofiterii si/sau agentii de politie din cadrul Politiei Romane care au calitatea de politisti rutieri a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare, in cazul utilizarii pentru transport public de persoane a unui autoturism, fara a se detine autorizatie de transport in regim de taxi sau autorizatie de transport in regim de inchiriere.

 

-se modifica si se completeaza Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, prin introducerea unui nou articol (46 indice 1) care precizeaza ca in cazul utilizarii pentru transport a unui autovehicul fara a se detine urmatoarele documente valabile, dupa caz, autorizatie de transport, copia conforma a acesteia, licenta de traseu, se suspenda dreptul de utilizare a autovehiculului, prin retinerea de catre ofiterii si/sau agentii de politie din cadrul Politiei Romane care au calitatea de politisti rutieri a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se totodata si sanctiunea contraventionala corespunzatoare.

 

Textul complet al noului act normativ poate fi consultat pe BursaTransport.com pagina juridica sectiunea de legislatie utila.

 

 

pentru BursaTransport.com

avocat George Iacob-Anca

Iacob-Anca & Asociatii - Societate Civila de Avocati


 Modificari legislative
Formular asistenta