Modificari referitoare la perioadele de conducere si odihna

General |  28-Sep-2009

Prin Ordonanta Guvernului nr. 21 din data de 29.08.2009, intrata in vigoare incepand cu data de 10 septembrie 2009, a fost modificata si completata Ordonanta Guvernului nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora.

 

Prin noul act normativ se aduc precizari cu privire la limitele de competenta ale organelor de control (art.4 alin 3 dupa modificare) in momentul controlului, insa care sunt aceste competente ramane sa le cunoastem din alte acte normative.

 

Apare acum o noua obligatie in sarcina intreprinderilor/operatorilor de transport rutier: acestia au obligatia de a descarca si stoca la sediu, cel mai tarziu la fiecare 28 de zile, datele din cartelele tahografice ale conducatorilor auto, iar datele din tahografele digitale ale vehiculelor pe care le utilizeaza, cel mai tarziu la fiecare 90 de zile. (art. 6 alin. 3 dupa modificare)

 

Este introdus un nou articol dupa art. 7, care stabileste noi atributii in sarcina personalului cu atributii de control pentru verificarea tahografelor. (art. 7 indice 1 dupa modificare)

 

Articolul 8 privind faptele ce constituie contraventii sau pot constitui infractiuni a fost reformulat, iar faptele au fost grupate in functie de gradul de periculozitate pe care aceastea il prezinta.

 

Atat Ordonanta nr. 21 din data de 29 august 2009 cat si Ordonanta nr. 37 din data de 7 august 2007 (cuprinzand modificarile si completarile facute) pot fi consultate pe pagina juridica, in cadrul legislatiei utile oferita de www.bursatransport.ro.

 

pentru www.bursatransport.ro
Iacob-Anca & Asociatii - Societate Civila de Avocati

Modificari referitoare la perioadele de conducere si odihna
Formular asistenta