Modul VERIFICARE FIRME - NOU!!!!

Siguranta |  06-Dec-2010

Servicii BursaTransport la dispozitie

 

Fostul modul de INCIDENTE se transforma in VERIFICARE FIRME, cu noi servicii fata de incidentele de plata si de transport. Aceste servicii sunt menite sa va ofere o cunoastere mai buna a partenerilor. Fundamentate pe cifre, nu bazate pe zvonuri si pareri. Serviciile noi sunt rapoartele de companie si scoringul BursaTransport.

 

RAPOARTE DE COMPANIE

 

Sunt rapoarte de risc ICAP Romania (vezi www.icap.ro) . Este una din cele citeva institutii agrementate de Uniunea Europeana pentru intocmirea si furnizarea rapoartelor de risc. Rapoartele se bazeaza pe date financiare publicate de companii si pe datele legale declarate de acestea. Puteti achizitona rapoartele din BursaTransport la un pret bun garantat fata de piata.

 

Prin BursaTransport puteti solicita rapoarte despre companii din Romania, Bulgaria, Grecia si Serbia. Functie de audienta pe care o va avea serviciul, vom extinde lista tarilor. Pentru companii din alte tari va puteti adresa direct furnizorului nostru ICAP.

 

Rapoartele de companie sunt livrate ca fisiere PDF cu precizare clara ca nu sunt destinate publicitatii ci doar uzului companiei care comanda rapoartele.

 

Aveti 2 tipuri de rapoarte la dispozitie.

 

Raport BASIC. Este un raport online cu livrare imediata care da o perspectiva sumara asupra companiei. Rapoartele BASIC pot fi livrate doar despre companiile romanesti, membre sau nemembre BursaTransport. Costul unui raport basic este 5 CRB.

 

Raport COMPLET. Este un raport standard livrabil in 3 zile lucratoare, pe mail. Costul raportului este de 70 CRB despre companiile romanesti si 100 CRB despre cele rezidente in strainatate, in tarile mentionate mai sus.

 

In incheiere, rapoartele de companie sunt documente uzuale in afaceri. Gratie parteneriatului BursaTransport - ICAP am reusit sa va oferim cele mai bune preturi de pe piata pentru aceste informatii.

 

 

SCORINGUL BURSATRANSPORT

 

Este un instrument implementat in premiera in aplicatia noastra. Are menirea de a oferi o evaluare la prima vedere asupra membrilor BursaTransport, bazata strict pe istoricul acestora inregistrat in aplicatie. Scoring-ul nu se bazeaza pe date financiare generale ale companiilor. Scoringul este vizibil in fisa companiei deasupra casetei STATISTICI COMPANIE si are menirea sa completeze aceste informatii care va sunt deja familiare.

 

Scoring-ul este un ansamblu de 5 indicatori manifestati grafic gradual intre zero stele (minim) si 4 stele (maxim). Daca nu poate fi calculat, in loc de indicator apare mentiunea NU E CAZUL:


Activitatea pe BursaTransport:

 

ca expeditor

ca transportator

 

(Comportarea) In contracte:

 

ca beneficiar

ca furnizor

 

Calificativul Administratiei BursaTransport

 

Indicatorii se calculeaza ca medie zilnica a diverselor actiuni. Aceasta modalitate de calcul aduce la un numitor comun si companiile vechi pe Bursa si companiile noi. Indicatorii de activitate si calitate in contracte au prezinta, daca e cazul, si un trend al calificativului istoric, calculat pe ultimele 3 luni.

 

Semnificatia indicatorilor scoringului:

 

Activitatea ca expeditor: functie de numarul de marfuri si contracte de marfuri postate, functie de vizualizarile de camioane si contracte de camioane. Indicatorul are – daca e cazul, trend manifestat ascendent sau descendent.

 

Activitatea ca transportator: functie de numarul de camioane si de contracte de camioane postate, de vizualizarile de marfuri si de contracte de marfuri. Daca e cazul, se afiseaza si trend.

 

Comportarea contractuala ca beneficiar: (cel ce incredinteaza marfa pentru transport): functie de numarul de zile de depasire de scadenta raportate la totalul de marfuri publicate. Are trend afisat. Daca compania NU ARE activitate de expeditor, atunci acestui indicator nu i se calculeaza nici o valoare. Apare sintagma NU E CAZUL.

 

Comportarea contractuala ca furnizor: (cel ce transporta marfa): functie de numarul de incidente de transport si de camioane postate. Are trend sau daca nu avem ce califica (nu are activitate semnificativa), sintagma NU E CAZUL.

 

Calificativul Administratiei BursaTransport: functie de numarul total de pagini vizualizate de utilizatorii companiei, de comunicarea numerelor de licenta, de descrierea parcului auto si a flotei, de vizibilitatea companiei prin comunicarea unor informatii rezonabile in fisa utilizatorilor (ce limbi straine vorbesc, ce functii au, numere de telefon si fax in birouri, etc), de vechimea in bursatransport si de vechimea companiei.

 

Elementele NOI care influenteaza scoringul si care nu influenteaza STATISTICILE:

 

  1. 1. zilele de intarziere peste scadenta: calculate pe baza incidentelor de plata declarate, nu numai publicate; influenteaza indicatorul “partener ca beneficiar”
  2. 2. vizualizari de marfuri si camioane, nu numai publicari; influenteaza indicatorul “Activitate ca expeditor” si “Activitate ca transportator”
  3. 3. publicarea numerelor de licente in fisa companiei, a datelor de contact ale companiei si utilizatorilor, descriere completa a companiei, intr-un cuvant adresabilitate prin fisa companiei – in “Calificativul Administratiei BursaTransport”

 

Scoringul se calculeaza si se afiseaza pentru toate companiile din lista membrilor cu exceptia celor cu membership mai recent de o saptamana, a celor cu calitatea de membru retrasa, sau a celor cu dreptul de postare marfuri / camioane suspendata temporar.

 

ATENTIE, cum folosim modulul VERIFICARE COMPANIE:

 

  1. 1. Scoringul nu este o caracterizare generala a companiei ci evalueaza doar felul in care se reflecta activitatea companiei in istoricul BursaTransport, deci este un calificativ de semnificatie limitata, fara valoare pentru cei ce nu utilizeaza aplicatia.
  2. 2. Scoringul este evaluabil IN INTREGUL SAU si impreuna cu statisticile companiei. Adica nu va uitati ca are 2 stele sau 4 stele la “calitatea de beneficiar in contracte”, ci va uitati si ce activitate are ca expeditor, si mai jos, in statistici, cite marfuri are publicate.
  3. 3. Nu substituiti scoringul RAPOARTELOR DE COMPANIE. Pentru evaluarea viitorului partener, incepeti cu SCORINGUL, continuati cu raportul de companie BASIC, si daca suma e mare, cereti raport COMPLET.
  4. 4. Daca doriti amanunte despre incidentele sau intarzierile de plata/transport, mergeti si in listele de incidente si cautati. In aceste pagini veti gasi doar informatii de detaliu, deja asamblate in SCORING si in STATISTICI COMPANIE.

 

Obiectivul tintit de noi este obtinerea unui mediu de tranzactii pe BursaTransport cat mai sigur. Noi ne asumam sarcina sa tinem departe sau sa eliminam factorii de risc. Dumneavoastra nu veti putea fi niciodata protejati doar prin propriile noastre masuri, deoarece trebuie sa vi le luati la randul dumneavoastra.

 

 

Succes!

 

 

Administratia BursaTransport

Modul VERIFICARE FIRME - NOU!!!!
Formular asistenta