BursaTransport

Statistici BursaTransport

14.953 marfuri disponibile
3.245 camioane disponibile
24.420 marfuri in ultimele 24h
2.004 camioane in ultimele 24h
114 utilizatori online
21.659 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

14-07-2004

Reglementari severe la intrarea in Albania

Vă informăm că am primit din partea Ambasadei României la Tirana o informare cu privire la introducerea de către autorităţile albaneze a unor reglementări severe privind intrarea pe teritoriul Albaniei a vehiculelor şi anume orice autovehicul care intră în Albania cu număr de înmatriculare provizoriu, este supus vămuirii, urmând ca pe teritoriul acestei ţări, transportatorul să-şi reglementeze situaţia juridică a vehiculului.
Ţinând cont de cele prezentate, Ambasada României la Tirana avertizează transportatorii români care operează pe această relaţie să aibă în vedere următoarele:
• Intrarea în Albania a oricărui mijloc de transport auto prevăzut cu numar de înmatriculare provizoriu, se poate efectua numai în următoarele condiţii:
- cu vămuirea autovehicului conform procedurilor vamale,
- depunerea în punctele de frontieră a unei garanţii returnabile, garanţie care poate consta din plată cash sau scrisoare de garanţie eliberată de o bancă sau societate de asigurare de prim rang. Cuantumul garanţiei se stabileşte la punctul de frontieră în funcţie de vehicul.
Având în vedere cele prezentate vă rugăm să avertizaţi operatorii de transport cu privire la aceste noi reglementări, pentru a preîntâmpina orice situaţie de blocaj.
Deoarece considerăm că această măsură luată de partea albaneză (fără o informare prealabilă) contravine Acordului rutier în vigoare dintre România şi Albania, vă informăm că vom întreprinde toate diligenţele pe lângă autorităţile albaneze, pentru a elimina aceste măsuri care blochează accesul operatorilor români de transport la piaţa albaneză şi perturbă dezvoltarea transportului rutier dintre România şi Albania.
Funcţie de rezultatele demersurilor noastre vă vom informa în consecinţă.
MTCT - Directia Generală Transport Rutier
Nr. 43/2080 din 07.06.2004


Acest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.