Rovinieta

General |  16-May-2007

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România aduce la cunostinta utilizatorilor retelei de drumuri nationale despre intrarea în vigoare a Legii 101/2007, prin care rovinieta se poate achita atât de catre utilizatorii români, cât si straini pe perioade de 7 zile, 30 zile, 6 luni si 12 luni (roviniete cu valabilitate de 3 luni nu pot fi eliberate deoarece pentru aceasta perioada de valabilitate nu este prevazut tarif).

 

Nu vor mai fi eliberate roviniete cu valabilitate de o zi.

 

Datorita cresterii numarului de roviniete ce vor fi eliberate, pot fi eliberate roviniete având înscrisi anii 2005/2006, aflate în stocul CNADNR, pâna la finalizarea achizitiei unui nou contingent de roviniete.

 

In aceasta situatie, utilizatorilor depistati în trafic cu roviniete înscrise cu anii 2005/2006 nu li se vor aplica amenzi contraventionale daca rovinietele se încadreaza în perioada de valabilitate înscrisa pe documentul de plata.

 

Valabilitatea rovinietei este înscrisa pe documentul care atesta plata (bonul fiscal, chitanta sau factura), document ce trebuie pastrat la bordul vehiculului. Lipsa acestuia, chiar daca rovinieta este aplicata pe parbriz, duce la anularea valabilitatii acesteia si la aplicarea de sanctiuni contraventionale.

 

Tot prin acelasi act normativ a fost eliminata posibilitatea achitarii tarifului de utilizare în rate trimestriale. In consecinta, începând cu data intrarii in vigoare a Legii 101/2007, nu se vor mai încheia contracte cu utilizatorii pentru plata în rate a tarifului de utilizare.

 

Având în vedere abrogarea art. 4 din OG 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art. 1 si art. 6 din contractele încheiate cu utilizatorii, acestea se reziliaza de drept la data scadenta pentru achitarea urmatoarei rate, data de la care îsi înceteaza valabilitatea rovinieta eliberata la încheierea contractului.


Cu stima,


Ioana Ciorzan
Responsabil Departament Reprezentare Interna si Internationala
mobil: 0720.999.254

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania

Bucuresti, Str. Ienachita Vacarescu 60, sector 4

Tel. 021-336.77.88; Fax: 021-337.48.53

http://www.untrr.ro

Rovinieta
Formular asistenta