Schimbare in BursaTransport la 1 ianuarie 2017

Informari |  15-Dec-2016

 

Dupa ce timp de 12 ani BursaTransport a avut un model de vanzari abonamente in principiu nemodificat ca structura, ci numai ca si cost, la 1 ianuarie urmator suntem nevoiti sa introducem o schimbare importanta, imprejurare ce trebuie temeinic explicata.

 

Contextul este creat de mai multi factori si anume:

 

  1. Propriile tinte de business ale societatii Dacodasoft, pentru ca dincolo de satisfactia clientilor, avem de gestionat o afacere, nefiind o organizatie non profit
  2. Racordarea tarifelor noastre cu cele curente ale unei piete, pentru ca se poate vorbi deja de o piata a serviciilor de tip BursaTransport
  3. Semnificatia diferita a costurilor de abonament la BursaTransport in gestiunile clientilor nostri: exista societati care functioneaza zilnic in activitatea de expeditie/intermediere bazandu-se pe, sau si pe - serviciul  nostru, dar si clienti care sunt impovarati de costul de abonare, si incercam prin schimbarea pe care o introducem sa ii avem in vedere pe toti: semnificatia fiecarui leu cheltuit pe serviciile noastre e diferita pentru clienti diferiti si incercam sa tinem cont de aceasta
  4. Pe masura ce aceste platforme informatice au crescut in popularitate, riscul fraudei, comun comunicarii electronice la distanta, a crescut si el. Au ajuns sa se petreaca astazi furturi de marfa prin folosirea falsei identitati, ceea ce acum zece ani nu era de conceput. Aparitia firmelor care produc incidente de plata in avalansa este de asemenea incurajata de existenta acestor platforme. BursaTransport si-a facut un punct de onoare din a publica date despre fraudele raportate de utilizatorii BurseiTransport, in conditiile in care competitorii nostri fie nu fac nici o declaratie, fie sustin ca pe platformele lor nu exista acest fenomene. Siguranta tranzactiilor este o preocupare majora pentru noi. Aceasta relativ lunga introducere este menita sa explice de ce in noile tipuri de abonamente de acces vom introduce restrictii la publicarea de marfuri, ca masura de sporire a sigurantei tranzactiilor pe platforma noastra

 

In consecinta si avand in consideratie factorii de mai sus, incepand cu 1 ianuarie, la momentul reinnoirii dreptului de acces la BursaTransport, vor exista urmatoarele posibilitati pentru cei ce vor sa continue consumarea serviciului nostru:

 

  1. Acces flexibil cu decontare per zi de acces – existent si in prezent
  2. Abonamente sprinter – recomandate transportatorilor cu capacitati MTMA<7,5to
  3. Abonamente caraus – recomandate transportatorilor generali
  4. Abonamente premium – recomandate companiilor de expeditie/intermediere sau companiilor mari de transport

 

Abonamentele sprinter si caraus vor fi disponibile in ambele variante, 6M (luni) si 12M, in timp ce abonamentul premium va fi disponibil doar in varianta 12M.

 

Toate formele de abonament au un singur utilizator inclus . Pentru noile tipuri de abonamente, in tabelul de mai jos mentionam serviciile accesabile in abonament.

 

Serviciul accesabil

Acces flexibil

Abonamente sprinter

Abonamente caraus

Abonament premium

Cautare marfa

Da

Da, cu restrictie <3,5to

Da

Da

Publicare camion

Da

Da, cu restrictie <3,5to

Da

Da

Publicare marfa

Da

Nu

Nu

Da

Cautare camion

Da

Da

Da

Da

Extindere 1 zi la premium

Nu

Da

Da

-

Bursa pe device mobil

Nu

Da

Da

Da

Alte servicii existente

Da

Da

Da

Da

 

Serviciile incluse in costul abonamentului:

 

Serviciul inclus

Acces flexibil

Abonament sprinter

Abonament caraus

Abonament premium

6M

12M

6M

12M

Incidente plata

Nu

2

4

2

4

4

Rapoarte companie

Nu

Nu

Nu

Da

Da

Da

Notificari SMS: marfa!

Nu

Da

Da

Da

Da

Da

 

Comentariile BurseiTransport asupra serviciilor accesabile sau incluse in tipurile de acces:

  • Accesul la diverse servicii, restrictiile, tipurile de servicii incluse si proportiile in care au fost incluse sunt stabilite in urma analizei statistice a activitatii tuturor utilizatorilor
  • In afara serviciilor incluse, indiferent de tipul de acces, utilizatorii au acces ca si pina acum, contra cost, la toate serviciile BurseiTransport
  • A fost limitat accesul transportatorilor la publicarea de marfuri. In situatia extrema in care un transportator doreste aceste servicii, prin achizitia unei zile premium – el capata acces in ziua respectiva la toate serviciile accesabile de catre abonamentul premium.
  • A fost limitat accesul transportatorilor cu sprintere doar la cautarea marfurilor cu tonaj de sprintere

Tarifele ce intra in vigoare la 1 ianuarie sunt exprimate in continuare in credite BursaTransport (CRB) a caror valoare unitara se majoreaza cu 10%, de la 7,50 ron la 8,25 ron + TVA:

 

Servicii acces BursaTransport

Tarif (CRB)

Valoare (ron fara TVA)

Abonament premium

175

1443,75

Abonament caraus 12M

155

1278,75

Abonament sprinter 12M

130

1072,50

Abonament caraus 6M

100

  825,00

Abonament sprinter 6M

 80

  660,00

Extra utilizator

33

   272,25

Zi acces flexibil

   3

     24,75

Zi premium

   1

      8,25

 

Servicii  accesorii

Tarif (CRB)

Valoare (ron fara TVA)

Consultatie juridica confidentiala

14,00

115,50

Declarare incident plata>600ron

12,00

  99,00

Declarare incident plata<600ron

 6,00

  49,50

Anunt evidentiat

 2,00

  16,50

Anunt mica publicitate

 2,00

  16,50 

Raport de companie

 1,00

    8,25

Notificare SMS: marfa!

 0,15

    1,24

 

Incepand cu data de 1 ianuarie, abonamentele deja incheiate la rapoarte de companie raman in vigoare pina la expirarea lor, dupa care, functie de tipul de abonament, rapoartele fie sunt incluse in abonament, fie pot fi achizitionate per bucata.

 

Incepand cu aceeasi data, veti putea vizualiza in modulul Cumpara credite, recomandarea BurseiTransport pentru tipul de abonament ce se potriveste societatii dumneavoastra asa cum rezulta din statistica privitoare la activitatea contului, precum si factorii care au determinat recomandarea.

 

Va semnalam deasemenea modificarea contractului nostru de prestari servicii BursaTransport precum si   actualizarea regulamentului BursaTransport, la o noua versiune ce intra in vigoare la 01.01.2017, versiune pe care o puteti vizualiza aici.

 

 

Ing. Dan Cotenescu

Administratia BursaTransport

Schimbare in BursaTransport la 1 ianuarie 2017
Formular asistenta