Situatie conflictuala in INCIDENTE DE PLATA

Informari |  16-Jan-2007

La data de 16 Ianuarie, la protestul reclamatei Interfrigo, administratia BursaTransport a avut de verificat incidentele de plata communicate de catre Nick Speed Srl, incidente produse de Interfrigo Com Srl.

 

Am verificat si sustinerea incidentelor de catre Nick Speed Srl este corecta IN RAPORT CU REGULILE DE UTILIZARE ale BursaTransport.

 

Dupa aceasta, in jurul orelor 18:00, Interfrigo a venit la BusaTransport si a argumentat CU DOCUMENTE  motivele care le are in consideratie pentru neplata facturilor emise de Nick Speed, pe baza carora a emis la rindul sau o factura catre Nick Speed, publicata tot in lista incidentelor de plata.

 

Am verificat si sustinerea incidentului de catre Interfrigo Com Srl si este la rindul sau corecta IN RAPORT CU REGULILE DE UTILIZARE ale BursaTransport.

 

Deoarece:

1. BursaTransport nu este, nu doreste si nu se poate substitui instantei judecatoresti


2. Lista incidentelor de plata nu este pusa la dispozitie pentru a gazdui disputele comerciale dintre orice 2 parti contractante, ci pentru a ajuta transportatorii sa se fereasca de TEPARI, FALIMENTARI, si de BLOCATI FINANCIAR.


3. In cazul confruntarii comerciale dintre Nick Speed Tour si Interfrigo Com este evidenta necesitatea deciziei unei instante, iar BursaTransport nu poate si nu trebuie sa dea dreptate vreuneia dintre parti eventual defavorizind pe cealalta.

 

Asiguram cele 2 firme Nick Speed Tour si Interfrigo Com ca toti cei interesati au luat la cunostiinta problemele dumnealor reciproce, si le solicitam ferm ca pina Miercuri la ora 11:00 sa-si stearga incidentele mentionate, in caz contrar vom interveni noi si le vom sterge.

 

Cu aceasta ocazie reiteram cu claritate si fermitate regulile dupa care analizam incidentele de plata. Un incident de plata este fundamentat daca:

1. se poate proba cu una/mai multe facturi de valoare totala egala cu suma declarata a incidentului, si cu scadenta depasita de 15 zile


2. se poate proba baza facturarii: cu contract, comanda acceptata, penalizari inscrise in contract, etc

 

Daca reclamatul dovedeste achitarea sumei clamate in incident, inseamna ca reclamantul ne-a indus in eroare si isi pierde contul definitiv.

 

Daca reclamatul probeaza la rindul sau CU INSCRISURI de ce nu a achitat factura, atunci disputa se muta din Lista incidentelor de plata in instanta judecatoreasca si urmele acesteia se sterg din lista.

 

Dan Cotenescu, Administratia BursaTransport.

Situatie conflictuala in INCIDENTE DE PLATA
Formular asistenta