Starea ANAF a unei societati rezidente in Romania – efectele starii INACTIV fiscal

Utilizare |  10-Nov-2017

Un lucru mai putin verificat atunci cind se inregistreaza o factura in jurnalul de cumparari este daca furnizorul, la data emiterii facturii, este ACTIV fiscal (ANAF). Conditia ca factura de furnizor precum si TVA-ul aferent, sa fie deductibile, este ca furnizorul, la momentul emiterii facturii, sa fie ACTIV din punct de vedere fiscal (activ ANAF).

 

Starea de INACTIVITATE fiscala pentru o societate este produsa de cauze diverse, printre care si nedepunerea situatiilor fiscale la ANAF sau expirarea sediului social. Starea de INACTIVITATE se instituie de catre ANAF la data aparitiei motivului suspendarii si se ridica la data la care contribuabilul a facut dovada remedierii.

 

ANAF pune la dispozitie aceasta informatie publica, online si in timp real.

 

Incepand de astazi, in fisa companiei, aveti la dispozitie starea fiscala a oricarui membru BursaTransport, verificata zilnic.

 

Tot de astazi, in pagina Verificare stare ANAF din modulul Verificare firme, puteti verifica starea ANAF a membrilor BursaTransport la data dorita de dvs.

 

In momentul de fata, 35 din societatile inscrise in Lista Membrilor BursaTransport sunt inactive. Deoarece starea de inactivitate fiscala nu conduce la interdictia functionarii unei societati, nici BursaTransport nu ia masura sistarii acesului acestora la platforma. Ramane la decizia fiecarei societati in parte daca isi verifica sau nu furnizorii, din punct de vedere fiscal. Noi doar oferim aceasta posibilitate, incepand de astazi.

 

 

Adm.BursaTransport

Starea ANAF a unei societati rezidente in Romania – efectele starii INACTIV fiscal
Formular asistenta