Studiu de caz: Tentativa de furt esuata

Siguranta |  22-May-2018

Va supunem atentiei o intamplare petrecuta in urma cu cateva saptamani, o tentativa de furt, din fericire esuata multumita vigilentei transportatorului.
 
Discutam de 3 personaje, Expeditorul, Transportatorul ALEXIS TRADE, membri ai Bursei si, bineinteles, Hotul.
 
Plecand de la o marfa postata pe BursaTransport, Hotul ia legatura cu Expeditorul recomandu-se ca fiind Transportatorul. Face acelasi lucu cu Transportatorul, dandu-se drept Expeditorul.
In prealabil Hotul observa disponibilitatea unui camion al Transportatoului pe ruta necesara sa poata face conexiunile intre parti.

 

Expeditorul trimite comanda de transport catre adresa Hotului dar ATENTIE! si catre adresa de mail oficiala a transportatorului dupa verificarea prealabila pe BursaTransport.
Transportatorul, de buna credinta, raspunde in aceeasi maniera atat la Expeditor cat si la Hot, in copie la respectivul mail.
 
Se merge la incarcare, apoi soferul este deturnat telefonic de Hot printr-un mic ocol cu specificatia ca trebuie sa-l ia din drum pe macaragiul fara de care nu pot descarca marfa.
 
Suspiciunea apare in momentul in care in camion urca 2 persoane si la scurt timp cerandu-i soferului sa schimbe din nou ruta cu una mult mai scurta si cu un supliment de bani.

 

Personajul cheie este soferul care a sesizat deturnarea de marfa si furtul iminent. Dupa un telefon al soferului catre dispecerat lucrurile au devenit evidente si acesta a fost sfatuit sa opreasca intr-o zona populata si sa sune la politie. O actiune tip chirurg descrisa in BursaTransport si in alte randuri ce, din fericire, nu a fost dusa la capat de catre Hoti.
 
Recomandarea noastra este sa verificati cu mare atentie autenticitatea partenerului. Toate informatiile pe care le punem la dispozitie, Instrumentele de tip scoring de companie, raporte de companie, incidente de plata si de transport, cat si dubla autentificare, sunt menite sa creeze o siguranta intr-un domeniu al transporturilor de foarte multe ori ostil.
 
Vrem sa felicitam compania ALEXIS TRADE pentru atentia la detalii, indeosebi soferul pentru vigilenta, si ii asiguram pe aceasta cale un abonament gratuit la BursaTransport.

 
Administratia BursaTransport

Studiu de caz: Tentativa de furt esuata
Formular asistenta