Suplimentare autorizatii Slovenia

General |  04-Sep-2006

In cadrul ultimei comisii mixte Romano-Slovene s-a obtinut o suplimentare de 7.000 de autorizatii de tranzit si terta-tara. La reciprocitate au fost schimbate 3.000 de autorizatii Euro 3 si 1000 de terta-tara. Alte 3.000 de tranzite pentru vehicule Euro 3 au fost obtinute de romani in schimbul a 1000 de autorizatii de terta-tara pentru sloveni.

 

Cum cele mai multe transporturi pe care romanii le efectueaza in Slovenia sunt in regim de tranzit, autoritatile romane au cerut ca autorizatiile de terta-tara sa poata fi folosite si in tranzit, iar slovenii au fost de acord. Autorizatiile urmeaza sa ajunga in tara pana la 10 septembrie, pentru a putea fi alocate din octombrie.

 

 

In plus, cele doua parti au cazut de acord ca incepand din octombrie, daca tara noastra va cere o suplimentare de autorizatii, slovenii vor raspunde pozitiv, astfel ca autorizatiile necesare vor fi pregatite si trimise in cel mai scurt timp.

 

 

Comisia mixta de ieri a stabilit ca incepand cu 10 septembrie 2006 transporturile in regim de tranzit si terta-tara prin Slovenia sa poata fi efectuate fara autorizatii de vehiculele Euro 4. Romanii au cerut accesul liber si pentru vehiculele Euro 3, avand in vedere ca in perspectiva integrarii noastre in Comunitate, cele doua state vor trebui sa faca pasi importanti pentru imbunatatirea conditiilor de acces la piata. Slovenii au precizat ca daca Raportul de tara ne va fi favorabil, primul ministru roman va trebui sa trimita o adresa pentru liberalizarea traficului dintre cele doua state la omologul sau slovean.

 

 

Cota preliminara a autorizatiilor pentru perioada ramasa pana la integrare este de:

 

 

Pentru partea romana

Pentru partea slovena

 

 

Tranzit Euro 2

7.500

7.500

 

 

Tranzit Euro 3

8.000

8.000

 

 

Terta tara

2.000

2.000

 

 

Sursa: UNTRR

Suplimentare autorizatii Slovenia
Formular asistenta