BursaTransport

Statistici BursaTransport

21.256 marfuri disponibile
2.701 camioane disponibile
12.293 marfuri in ultimele 24h
944 camioane in ultimele 24h
176 utilizatori online
21.590 utilizatori activi
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Pagina pentru imprimare

08-11-2010

Tarifarul distantelor rutiere a fost abrogat

Sprint Trade Srl s-a adresat Ministerului Transporturilor printr-o cerere privind clarificarea cadrului juridic al distantelor tarifare. A primit urmatorul raspuns:

 

 

MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII

DIRECTIA INFORMARE PUBLICA SI COMUNICARE

 

Catre Sprint Trade SRL


Stimate domn,


Urmare cererii dumneavoastra adresata Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, inregistrata la noi sub nr.15020&16.09.10./Registratura generala, respectiv nr.115/2010 din Registrul cererilor de informatii de interes public, in temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si H.G. 123/2002 pentru aprobarea Normelor Metodologice de Aplicare si tinand cont de punctul de vedere al compartimentului de specialitate, respectiv Directia Transport Rutier si Directia Infrastructura Rutiera si Concesiuni, avem onoarea de va informa:


Decretul nr. 523/1973 privind aprobarea tarifelor etalon reasezate, precum si unele masuri pentru stabilirea tarifelor reasezate, pentru transporturile de marfuri pe calea ferata si cu mijloace auto, in baza caruia a fost editat TARIFUL UNIC PENTRU TRANSPORTUL DE MARFURI CU MIJLOACE AUTO si CF, a fost abrogat iar lucrarea nu a fost reeditata sau reactualizata.


Calculul distantelor rutiere pe reteaua de drumuri nationale se realizeaza in baza HG nr. 540/2000 privind aprobarea incadrarii in categorii functionale a drumurilor publice si a drumurilor de utilitate privata deschise circulatiei rutiere si in baza distantelor dintre bornele kilometrice amplasate pe reteaua de drumuri nationale.


Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va informam ca pe site-ul www.bursatransport.ro , la sectiunea „Tarifar” se gaseste o aplicatie pentru calculul distantelor rutiere. Având in vedere ca acest site nu apartine Ministerului Transporturilor si Infrastructurii precizam ca aceasta informatie are caracter strict informativ iar Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nu isi asuma raspunderea pentru eventualele consecinte juridice generate de folosirea acesteia. 


Cu stima,

Consilier, Hella BARA

 

 

In aceste conditii Administratia va readuce in atentie TARIFARUL BURSATRANSPORT, consultabil in modulul TRANSPORT RUTIER si reitereaza avantajele acestuia fata de TARIFARUL DISTANTELOR RUTIERE abrogat:

 

  1. 1. distante distincte functie de greutatile masinilor (3.5-7,5 to MTMA ; 9-10-11,5 to pe axa motoare)
  2. 2. tipurile de drumuri (greutati admise majorate pe axe) actualizate conf. OMT 355/05.2010
  3. 3. implementarea autostrazilor A1, A2, A3 si a podului Fetesti – Cernavoda
  4. 4. restrictiile temporare de tonaj admis, conform site-ului www.cnadnr.ro
  5. 5. centurile Bucuresti, Cluj, Timisoara si Craiova introduse in tarifar

 

Toate elementele enumerate sunt incluse in TARIFARUL BURSATRANSPORT. Cu toate acestea, facem precizarea clara ca distantele sunt strict informative, la fel ca si TARIFARUL DISTANTELOR RUTIERE al Ministerului Transporturilor. Cu alte cuvinte, rezultatele furnizate de ambele tarifare nu au putere de lege si nu pot fi invocate fortat in decontari contractuale decat cu acceptul ambelor parti.

 

 

Administratia BursaTransportAcest site foloseste cookie. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul in privinta folosirii cookie-urilor.

Vezi mai multe detalii.