Taxa de tranzitare a orasului Cugir, jud. Alba

General |  27-Jan-2006

Primaria Cugir, jud. Alba, a introdus o taxa de tranzitare a orasului pentru autovehicule cu masa maxima autorizata peste 12 tone, precum si o taxa se parcare.

Publicam mai jos comunicatul de presa al Primariei Cugir.


"Noi reglementari pentru circulatia si stationarea autovehiculelor la Cugir

Primaria orasului Cugir anunta ca toti detinatorii de autovehicule, care stationeaza pe terenuri apartinand domeniului public, au obligatia, ca incepand cu data de 31.03.2006 sa detina rovinieta de parcare la domiciliu. Rovinieta se obtine pe baza de cerere, depusa la sediul Primariei, care va contine: adresa detinatorului, cod numeric personal, numar de inmatriculare al autovehiculului, tipul autovehiculului, dovada achitarii taxei. Taxa pentru parcare pe anul 2006, este de 36 RON. Asigurarea locurilor de parcarese face din luna urmatoare lunii in care a fost achizitionata rovinieta, conform principiului "primul venit- primul servit".

Deasemenea, detinatorii de autovehicule cu masa maxima autorizata peste 12 tone, care folosesc infrastructura rutiera locala (tranziteaza teritoriul orasului), au obligatia ca incepand cu data de 01.01.2006, sa detina rovinieta de utilizare a infrastructurii de transport rutier local. Rovinieta se obtine pe baza de cerere depusa la sediul Primariei si va contine: adresa detinatorului, numar de inmatriculare, tipul autovehiculului, copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului, sau dupa caz, a remorcii, perioada de solicitare, dovada achitarii taxei. Taxa pentru anul 2006 este diferentiata, functie de masa maxima autorizata a autovehiculului simplu, sau cu remorca.

Detinatorii de autovehicule, care tranziteaza sectiunile de strazi inchise circulatiei rutiere, pentru aprovizionarea unitatilor, pot obtine autorizatie de circulatie, pe baza de cerere depusa la sediul institutiei care va contine: adresa detinatorului, cod numeric personal, numar de inmatriculare, tipul autovehiculului, dovada achitarii taxei. Taxa pentru anul 2006 este de 300 RON/autovehicul/an.

Refuzul, sau sustragerea de la plata taxelor prevazute, constituie contraventie si se sanctioneaza, conform Hotararii Consiliului Local Cugir nr.145/2005, cu amenda de la 500 RON la 2000 RON."


Sursa: Primaria Cugir

Taxa de tranzitare a orasului Cugir, jud. Alba
Formular asistenta