UNIUNEA EUROPEANA finanteaza proiectul e-ROad dedicat informatizarii IMM-urilor din transport

General |  20-Feb-2007

Proiectul e-ROad se desfasoara pe perioada decembrie 2006- septembrie 2007, avand un buget de 165.011,5 Euro cu o finantare de 50% de la Uniunea Europeana. Acest parteneriat isi propune sa furnizeze solutii integrate de business, usor de accesat si viabile, in scopul eficientizarii activitatilor si accelerarii adoptarii standardelor Uniunii Europene in sectorul transporturilor.

 

"Prin intermediul e-ROad ne propunem ca alaturi de partenerii nostri sa promovam utilizarea instrumentelor IT&C in randul IMM-urilor din sectorul de transport in vederea sporirii eficientei proceselor de lucru, a imbunatatirii comunicarii si a managementului financiar" a afirmat Ovidiu Teodorescu, Coordonator proiect e-ROad, subliniind necesitatea initierii unui astfel de proiect pe piata romaneasca.

 

Sub coordonarea BRINEL, expert in implementarea de solutii IT integrate destinate sectorului de transport si logistica, alti sapte parteneri vor contribui la derularea cu succes a proiectului: Young&Partners –Belgia, ca expert european in consultanta IT&C in realizarea de implementari pe specificul IMM-urilor; Tachonan Oradea, ca expert in tahografe digitale; Multinet Baia Mare, ca expert IT ; Informatica Oradea, ca expert in instruire; CIM Cluj - Napoca, ca expert in instruire; ARIES T, ca reprezentant al IMM-urilor din sectorul IT&C; Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj, ca reprezentant al IMM- urilor din Regiune.

 

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de IMM-urile din domeniul transporturilor din Transilvania. Pentru a obtine o mai buna acoperire, acestea vor fi invitate sa participe la workshop-uri desfasurate in trei mari centre de transport. Beneficiarii directi vor fi aproximativ 150 de IMM-uri din sectorul de transport, care vor participa la aceste workshop-uri. Un grup de 10 IMM-uri vor beneficia, de asemenea, de evaluari on-site, iar reprezentantii echipelor de conducere, aproximativ 30 de persoane, vor beneficia de instruiri destinate imbunatatirii competentelor in utilizarea instrumentelor de e-business, sustinute pe trei nivele de conducere: top, middle si line management. De asemenea, reprezentantii furnizorilor de solutii IT vor beneficia, la randul lor, de traininguri, pentru a-si imbunatati cunostiintele si a se adapta specificului sectorului de transport.

 

La finalul proiectului va fi constituit un cluster al furnizorilor de solutii IT si al companiilor din domeniul transporturilor. Astfel IMM-urile romanesti din sectorul transporturilor vor putea fi ulterior asistate de membrii clusterului pentru integrarea instrumentelor IT&C in cadrul procesului lor de business.

 

Modelul clusterului va fi promovat la nivel national si extins la alte arii de activitate care necesita asistenta, astfel incat IMM-urile din alte sectoare vor beneficia in mod indirect de pe urma derularii acestui program.

 

 

Proiectul debuteaza cu primul workshop la Brasov, in 28 februarie, continuand la Oradea in 14 martie si Cluj-Napoca in 29 martie.

 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri va rugam contactati Departamentul Marketing BRINEL, telefon: 0264-414.610 sau vizitati site-ul proiectului: www.e-road.ro.

 

 

 

Sursa: NET BRINEL SA

UNIUNEA EUROPEANA finanteaza proiectul e-ROad dedicat informatizarii IMM-urilor din transport
Formular asistenta