Verifica datele de contact de la care primesc oferta de transport!

Siguranta |  18-Aug-2023

In atentia postatorilor de marfa!!!!

 

 

Recent, intr-o tara vest europeana, o intreaga incarcatura de panouri solare a fost furata fiind incredintata transportului. Dupa incarcare, hotii au redirectionat incarcatura catre o destinatie numai de ei stiuta. Au pus mana pe incarcatura dandu-se drept o companie de transport reala. Au trimis oferta de transport de la adresa de email:

 

tarkan.transport@gmail.comadresa facuta de hoti in scopul furtului

tarkantransportbv@gmail.comadresa reala a companiei de transport


Au reusit sa induca victimei ideea ca ei sunt compania reala de transport. Tentativa reusita de furt de identitate.

 

Compania care a pierdut marfa, a pierdut-o din cauza neatentiei dispecerului care a primit oferta de transport. Bineinteles ca atunci cand au contactat compania reala, interesandu-se unde se afla marfa lor, au aflat ca au avut de a face cu hoti ce doar au folosit masca companiei reale.

 

Aceste situatii in care graba si neatentia postatorilor de marfa duc la furtul marfii sunt rare, dar sunt cu efecte financiare mari pentru victima furtului. De aceea, noi incurajam la BursaTransport profesionalismul utilizatorilor, inclusiv atentia pe care trebuie s-o acorde ofertelor venite de la companii cu care nu au lucrat inca, si in special, de la companii rezidente in alta tara.

 

BursaTransport nu numai ca incurajeaza profesionalismul, dar pune la dispozitie un instrument extrem de usor de utilizat de catre postatorii marfii, cand au primit o oferta de transport de la o companie necunoscuta:

 

Pop-up-ul de verificare a datelor de contact ale ofertantului: oricare din urmatoarele:

 

  • Adresa de email
  • Numar de telefon, inclusiv o portiune din numar – fara prefix de tara
  • Nume de companie ofertanta, inclusiv un subsir din denumire
  • Numar de camion romanesc !!!! cu care ofertantul confirma comanda – cu aceasta informatie combinata cu numele companiei ofertante, aveti posibilitatea sa aflati daca ofertantul contracteaza sau la randul sau subcontracteaza

 

Accesarea instrumentului de verificare a datelor de contact se afla chiar sub comanda AM MARFA DE TRANSPORTAT! in meniul MARFURI.

 

Daca ne anuntati pe office@bursatransport.com cand dati de o situatie in care ati evitat cu succes tentativa de furt al marfii prin identitate falsa a ofertantului, comunicarea dumneavoastra va constitui un aport la o piata mai sigura a tranzactiilor incheiate electronic, si va primi cel putin aprecierea noastra.

 

 

Echipa BursaTransport

Verifica datele de contact de la care primesc oferta de transport!
Formular asistenta