Verificarea datelor de contact ale ofertantului / consultantului marfii postate

Siguranta |  13-Jul-2023

 

Siguranta tranzactiilor a fost si este preocuparea principala in 123cargo/BursaTransport.

 

Cele mai dese situatii de disparitie a marfii incredintata transportului sunt executate prin folosirea ca masca, de catre faptuitorul furtului, a numelui si datelor unei firme de transport existenta si onorabila. Vulnerabilitatea victimelor consta in lejeritatea cu care preiau oferta de transport fara sa verifice autenticitatea ofertantului.

 

Printre instrumentele de protectie, impotriva unei astfel de situatii, puse la dispozitie de 123cargo/BursaTransport, au fost:

  • Lista consultantilor propriilor marfuri/camioane - transportatorul (ofertantul de transport) care se intereseaza de marfa publicata trebuie sa se regaseasca printre consultantii marfii publicate
  • Profilul firmei ofertante - datele de contact ale ofertantului trebuie obligatoriu sa se regaseasca in profilul companiei ce oferteaza
  • Licenta de transport si copia conforma a camionului - pentru firmele romanesti verificare se face online si in timp real la ARR

Astazi, 13 Iulie 2023, suplimentam aceste instrumente printr-un instrument nou de verificare a datelor de contact furnizate de ofertant.

 

Mai exact printr-un emoticon cu rol de buton, plasat in:

  • Propria marfa consultata/deschisa
  • Marfurile mele 
  • Marfurile sterse

 

 

 

este declansat un popup - instrumentul de verificare a datelor de contact ale ofertantului. Completati toate datele de identificare furnizate de ofertant si apoi butonul verifica.

 

 

Raspunsul primit prin accesarea butonului „Verifica” va oferi informatii cu privire la  datele de identificare completate. Printre informatiile afisate vom regasii informatii despre companie - daca exista sau nu in baza de date Alpega, despre ofertant - daca ofertantul a consultat sau nu marfa, despre camion – daca are sau nu licenta.   

 

Va invitam sa folositi acest instrument si sa ne sesizati imediat ce sunteti martorii unei situatii in care datele verificate nu corespund.

In vederea crearii unei piete electronice si mai sigure vom recompensa toate companiile care vor oferi informatii concrete (ora publicarii partidei de marfa; datele de contact oferite de fraudulent, ora la care a contactat fraudulentul si corespondenta fraudulentului cu victima)  ce vor conduce la identificarea fraudulentului.

 

Prin lansarea acestui instrument atragem, inca odata atentia, asupra importantei pe care trebuie sa o acordati atunci cand incredintati spre transport o partida de marfa.

 

 

Administratia BursaTransport

 

 

 

Verificarea datelor de contact ale ofertantului / consultantului marfii postate
Formular asistenta