Taxe de acces in principalele orase din Romania - 01-02-2024

ARAD

Limita tonaj

Este restricționat accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone pe străzile din zona istorică și de peste 7,5 tone în interiorul municipiului.

● Trasee de tranzitare pentru care nu este necesară procurarea unui permis de liberă trecere: DJ 682 – Strada Steagului – Strada Flacăra – Strada Nicolaus Lenau – Strada Ștefan cel Mare – Calea Timișorii – Strada Ogorului – Centura ocolitoare – Strada Ștefan Tenețchi - Strada Tribunul Corcheș - Strada Ovidiu – DN 7. Traseul de urmat spre și dinspre aeroport: - Centură ocolitoare (By PASS) - Aleea Aeroportului – Calea Bodrogului – Strada Pădurii – Strada Cocorilor și retur. 

Interval orar

Aprovizionarea piețelor este permisă doar în intervalele orare 06.00 – 07.00 și 17.00-18.00, cu respectarea restricțiilor de tonaj stabilite pentru fiecare zonă (fără obligația de plată a tarifului).

Aprovizionarea agenților economici și a centrelor comerciale, cu autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t (zona A) și 7,5 t (zona B), care efectuează transport marfă, este permisă de luni până vineri, în intervalul orar 07:00–15:00, iar sâmbăta între orele 06:00 și 09:00, pe bază de autorizație de acces și plata tarifelor aferente. Tot în acest interval este permisă staționarea pe domeniul public a autovehiculelor pentru încărcare/descărcare.


Tarife

Tarife valabile pentru anul 2024 stabilite prin HCL 303/2016, anexa 2

Masa totala maxima autorizata
Zona
A
B
Traseele prevazute în Anexa 3, lit. B, D1, E2, F, G,
3,5 t (exclusiv) – 7,5 t (inclusiv)
50 lei /zi
50 lei /zi
50 lei/zi
200 lei/lună
200 lei /luna
7,5 t(exclusiv) - 20 t (inclusiv)
100 lei /zi
100 lei /zi
600 lei /lună
400 lei /luna
20 t(exclusiv) – 40 t (inclusiv)
150 lei /zi
120 lei /zi
800 lei /lună
600 lei/luna
Peste 40 t
200 lei /zi
200 lei /zi
50 lei/zi


Modalitati plata

1)  Plata online prin intermediul platformei GlobalPay 

https://globalpay.ro/arad/eAccesAuto/public/Autorizatii/adaugare

 2)  Plata online de pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, www.primariarad.ro secţiunea Plăţi online acces trafic greu.

*NOTĂ: Autorizațiile de acces în zonele cu restricții de tonaj se pot obține și achita online, pe site-ul instituției, www.primariaarad.ro în următoarele situații:

a) autovehicule cu masa totală maxima autorizată cuprinsă între 3,5 t (exclusiv) și 7,5 t (inclusiv) – acces în toată zona B;

b) autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t – acces exclusiv pe traseele de acces în zonele industriale (literele B, D1, E2, F, G de la rubrica „Altele”);

● Dovada autorizării și a achitării tarifului se face prin prezentarea documentelor listate din sistem.


Hotarare

HCL 303/2016


Altele

Trasee de tranzit și trasee de urmat pentru accesul în zonele industriale, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:

A .Traseul de tranzit pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t:

DJ 682 – strada Steagului – strada Flacăra – strada Nicolaus Lenau – strada Ștefan cel Mare – calea Timișorii – strada Ogorului – centura ocolitoare – strada Ștefan Tenețchi – strada Tribunul Corcheș - strada Ovidiu – DN 7;

B.Traseul de urmat spre și dinspre aeroport se stabilește pe următorul traseu: Centură ocolitoare (By PASS) - Aleea Aeroportului – Calea Bodrogului – strada Pădurii – strada Cocorilor și retur;

C. Traseul spre zona industrială situată pe strada Meșterul Manole: Centura de Nord a Municipiului Arad - C.A.Vlaicu – strada Meșterul Manole și retur – acces gratuit;

D.Traseul de urmat spre zona industrială situată pe strada Câmpul Liniștii pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este:

D1- Centura de Nord a Municipiului Arad – strada Poetului – strada Câmpul Liniștii și retur;

D2 - Centura de Nord a Municipiului Arad – strada Câmpul Liniștii și retur – acces gratuit;

După darea în folosință a traseului prevăzut la lit. D2, accesul pe str. Câmpul Liniștii se va face exclusiv pe acesta. Pe traseul D1 nu va mai fi permis accesul în baza vignetelor.

E.Traseul de urmat spre zona industrială situată pe strada 6 Vănători:

E1. Centura Nord a Municipiului Arad – Calea 6 Vânători nr. 51 ( SC Feroneria SA) și retur – acces gratuit;

E2. Calea 6 Vânători nr. 51 ( SC Feroneria SA) – Calea Aurel Vlaicu – Piața Gării și retur;


 

Formular asistenta